Διεύθυνση

Μήνυμα Διεύθυνσης

Σας καλωσορίζουμε στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Α. Πατησίων,

Γιώργος Παπαγιαννάκης - Διευθυντής Ε.Ω.Α.Π

 

Φέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας προσφοράς του Εθνικού Ωδείου Α. Πατησίων. Το Παράρτημα αυτό ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Κρινώς Καλομοίρη, κόρης του  Εθνικού Συνθέτη μας Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962), με πρώτη διευθύντρια την Αθανασία Κατρακάζη-Ματσάκη, που παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1987. Τον επόμενο χρόνο το Ωδείο μεταστεγάστηκε από πρώην μαθητές της Αθανασίας Ματσάκη και εμπλουτίστηκε με πολλές σχολές και νέα τμήματα, χαράσσοντας τον δρόμο για μια νέα πορεία. Το 1999 ανέλαβα προσωπικά το τιμόνι του Ωδείου και σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου κυρία Χαρά Καλομοίρη διατηρούμε με αγάπη και ενθουσιασμό αυτόν τον πυρήνα Πολιτισμού στο ιστορικό προάστιο των Ά. Πατησίων. Με καλαίσθητες εγκαταστάσεις και ένα team εξαιρετικών συνεργατών, με όλη τη θέρμη της φροντίδας της μεγάλης μας οικογένειας, του Εθνικού Ωδείου, το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Ά. Πατησίων εξακολουθεί να δίνει ένα ποιοτικό παρών στη μουσική εκπαίδευση του χώρου ευθύνης του.

Το Ωδείο μας  έχει κατοχυρώσει τη θέση του ως ένα δυναμικό κύτταρο έμπνευσης και αφύπνισης για την μετάδοση της αδιαπραγμάτευτης αλήθειας ότι η ανθρώπινη ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πνευματικό και ηθικό της περιεχόμενο, που πρώτιστα οι Τέχνες μπορούν να γεννήσουν και να καλλιεργήσουν. 

Καλωσορίζω τους συνεργάτες του Ωδείου, τους σπουδαστές και τους γονείς τους, παλιούς και νέους, μια κοινότητα που εργάζεται σιωπηρά αλλά με σύνεση, επίγνωση και μεθοδικότητα για μια στάση ζωής που κινείται εγκάρσια, στοχεύοντας όχι στο "φαίνεσθαι" αλλά στο "είναι".

Γιώργος Παπαγιαννάκης
Διευθυντής Ε.Ω.Α.Π-Καθηγητής Πιάνου

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο διακεκριμένος σολίστ πιάνου και καθηγητής κ. Σωτήρης Δημητριάδης

Εθνικό Ωδείο

Παράρτημα Άνω Πατησίων

Ιδρυτής: ΚΡΙΝΩ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ

Log in